Autótolvajok rendőrkézen

2019. 08. 09., p - 10:12
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Móri Rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított büntetőeljárást két budapesti férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a későbbi sértett egy internetes oldalon eladásra meghirdette törött autóját. A magyaralmási hirdetőt 2019. augusztus 7-én telefonon felkereste egy férfi, majd rövid egyeztetést követően még a délelőtt folyamán az üzlet helyszínére másodmagával megérkezett.  Próbakör megtétel után a kialkudott vételárat az eladó részére átadta, aki azt a konyhapultra tette, majd amíg a vevő a tulajdonjog-átruházási szerződést töltötte, addig társa az eladó figyelmét elterelve autóalkatrészek és további értékesítésre szánt tárgyak után érdeklődött. Kérésére az idős férfi a pincébe ment vele, azonban egy óvatlan pillanatban az érdeklődő eltűnt, és a sértett már csak arra figyelt fel, hogy a két férfi az autóval együtt távozik a háza elől. Nem sokkal később szembesült azzal is, hogy a konyhapulton hagyott pénz fele hiányzik. A megkárosított férfi azonnal bejelentést tett a rendőrségre, és elmondta, hogy a két fiatalember nagy valószínűséggel Székesfehérvár irányába tart. A rendőrök két órán belül Székesfehérváron elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves H. R. Józsefet és a 15 éves társát, akiket a Móri Rendőrkapitányságra előállítottak. Őket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.