Az álrendőr kutatott, lebukott

2022. 05. 05., cs - 12:00
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőri intézkedést színlelve kutatta át fiatalok hátizsákjait egy férfi Szegeden. A járőrök elfogták.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi 2022. május 4-én este Szegeden, az Erzsébet-ligetben magát rendőrnek adta ki azért, hogy az ott szórakozó fiatalok csomagjait átvizsgálhassa. A rendőri látszatot a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel nyomatékosította. A helyszínre érkező egyenruhások a park közelében azonosították az álrendőrt, akit elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során nála elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A helyi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és kábítószer biroklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.