Az álrendőr kutatott, lebukott

2022. 05. 05., cs - 12:00
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőri intézkedést színlelve kutatta át fiatalok hátizsákjait egy férfi Szegeden. A járőrök elfogták.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi 2022. május 4-én este Szegeden, az Erzsébet-ligetben magát rendőrnek adta ki azért, hogy az ott szórakozó fiatalok csomagjait átvizsgálhassa. A rendőri látszatot a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel nyomatékosította. A helyszínre érkező egyenruhások a park közelében azonosították az álrendőrt, akit elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során nála elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A helyi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és kábítószer biroklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.