Az angyalföldi nyomozók elfogták a „bitcoinos” rablókat

2017. 12. 28., cs - 09:18
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit és két társát, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves K. George társával, a 19 éves R. Péterrel 2017. december 23-án 1 óra 40 perc körül Budapest XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkoztak a sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit a lépcsőházba K. George engedte be és kísérte fel a harmadik emeletre, azonban ekkor megjelent R. Péter, aki a lépcsőházban a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját. R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol R. Péter édesapja egy bérelt autóval várt rá, majd a gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

A sértett feljelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága  felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Később a nyomozók beazonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, a 43 éves K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók 2017. december 27-én, az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították.    

A nyomozók a három férfi gyanúsítotti kihallgatását követően - őrizetbe vételük mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Más alkatrészeket küldött

A Mátrix Projekt keretén belül egy miskolci férfival szemben folytattak büntetőeljárást a szentgotthárdi rendőrök, aki két vásárlót is átvert.

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.