Az első közös karácsony

2023. 01. 06., p - 09:17
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lebukott egy fiatal pár Dombóváron, akik lopott díszekkel tették szebbé az ünnepet.

Egy dombóvári nő tett bejelentést a rendőrségre 2022. december 27-én, mert a teljesen körbe kerített udvarában elhelyezett 6 db világítós, nagyméretű kültéri díszt ismeretlen tettesek az ünnep napjai alatt ellopták, mellyel 240.000 forintos kárt okoztak. Az igaz ugyan, hogy a kapukat nem zárta be.

A helyi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Hamarosan egy fiatal párra terelődött a gyanú, akik egy ideje Dombóváron élnek. A lakásukban megtartott kutatás során a díszek egy része előkerült. Az elszámoltatásuk, majd gyanúsítotti kihallgatásuk során a 21 éves nő és 25 éves párja is elismerte a lopást. Elmondták, hogy az ünnepet szerették volna szebbé tenni, ezért lopták el a díszeket. Szenteste a fiatalember mászott be egy ház udvarra többször is, ott, ahol alacsonyabb a kerítés.  Ezután több fordulóban, autóval szállították el a párjának kiadogatott karácsonyi kellékeket.  Először mindet a lakásukba vitték, de túl nagy volt a fény, ezért néhányat elosztogattak közülük az ismerőseiknek.

A nyomozók lefoglalták az elcsent tárgyakat és hiánytalanul visszaadták azokat jogos tulajdonosuknak, így a kár megtérült.

Az ügy vizsgálatát – lopás vétsége miatt - a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.