Az esztergomi rendőrök „jófogása”

2023. 03. 24., p - 11:54
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

Nem túlzás azt mondani, hogy az esztergomi rendőrök négy fős bűnbandát vontak ki a forgalomból a napokban. Korábban már egy, most további három külföldi férfit vettek őrizetbe, akik hozzájutottak a sértettek banki adataihoz, majd a pénzüktől megfosztották őket. Az ürügy mindig más volt, de a tevékenységük a pénzszerzésre irányult. Ennek érdekében, szinte mindent bevetett a férfi csapat. Az eljárás adatai szerint a módszer az volt, hogy az egyik legnagyobb hazai online adásvételi oldalon keresztül megtévesztő üzenetet küldtek a hirdetőknek arról, hogy szeretnék megvenni a kínált terméket. Az üzenetben továbbított linken keresztül lépett be a sértett a bankszámlájára, így az elkövetők az ott beírt adatok segítségével több millió forintot emeltek le.

Egy sértett november 2-án tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon, hogy a számlájáról ismeretlen módon pénzt vettek le. A rendőröknek a bevezetett nyomozati cselekmények során sikerült azonosítani egy 29 éves külföldi férfit, akit január 31-én elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. Őt őrizetbe vették és azóta a bíróság már elrendelte a letartóztatását. Az esztergomi rendőrök tovább görgették a szálakat, melynek során újabb három főt azonosítottak. Az elkövetőket március 21-én a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben elfogták.

Az elkövetők közül egy 23 éves férfi ellen 3 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Egy 24 éves férfi ellen 3 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja, valamint 1 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlet miatt. A 28 éves társuk ellen pedig 3 rendbeli társtettesként elkövetett pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mindannyian külföldi állampolgárok voltak. A nyomozók őket a napokban őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra. A bíróság március 24-én elrendelte a letartóztatásukat. A rendőrség még tovább vizsgálja a lehetséges sértettek körét.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.