Az idős sértett jóhiszeműségét használta ki; lezárták a nyomozást a rendőrök

2021. 03. 20., szo - 07:50
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ajándékpaplan átadásának ürügyén jutott be a lakásba a balassagyarmati nő, aki eltulajdonította a sértett pénzét.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az 51 éves O. Ildikó ellen.

A gyanúsított 2020. december 10-én 17 órakor becsöngetett az idős hölgy lakásába, és közölte, hogy a kórházból hozott ajándékba paplant. A nő a termék nagy értékére hivatkozva pénzt kért a sértettől, majd annak óvatlanságát kihasználva a rejtekhelyről 120 000 forintot elvett, és távozott a lakásból.

Az 51 éves nővel szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.