Az ígéret szép szó…

2022. 01. 18., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XVI. kerületi rendőrök egy csalás-sorozattal gyanúsítható férfi ügyét fejezték be.

A gyanú szerint egy 49 éves gödöllői férfi hamis ígéretekkel három nőt vert át még 2019 tavaszán. Kettejüknek azt ajánlotta, hogy százezer forintért és némi útiköltségért cserébe külföldről autót hoz be nekik.

A férfi ezután egyiküktől két alkalommal kölcsön is kért; biztosítékként pedig azt hazudta, hogy hamarosan négymillió forint kártérítést fog kapni az államtól, mivel jogtalanul zárták őt börtönbe. A megtévesztett asszony először egy közel egymillió forint értékű aranyórát, másodszor pedig 150 ezer forintot adott át, melyeket nem kapott vissza. Hiába fizettek az ígért autókért, azokat sem kapták meg a férfitől.

H. Zoltán egy harmadik nőnek azt az ígéretet tette, hogy 60 ezer forint könyvelői díj ellenében bejelenti őt a cégébe, ezáltal hitelképessé válhat. A pénzt elvette, azonban szavát ez alkalommal sem tartotta – eltűnt a bankjegyekkel.

A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai H. Zoltánt háromrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki; ennek során beismerő vallomást tett.

A rendőrök befejezték a nyomozást az ügyben és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feloszlatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feloszlatta az Erzsébet hídon szervezett jogellenes gyűlést.

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.