Az önerőt összeszedte

2023. 04. 21., p - 07:21
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint ingatlant vásárolt volna a csalással szerzett közel 160 millió forint egy részéből egy ügyvéd, akit a budapesti rendőrök fogtak el.

 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály sikkasztás, ügyvédi visszaélés és csalás miatt folytat eljárást egy ügyvéd ellen, akinél a gyanú szerint 2022. június 17-én egy gazdasági társaság 35 millió forintot helyezett letétbe, ám amikor a teljes összeg kifizetését kérték tőle, csak körülbelül 15 millió forintot adott át, a maradék pénzt magánkölcsöneinek törlesztésére használhatta fel.
 
A nyomozás adatai szerint a férfi további öt magánszemély letétbe helyezett pénzével rendelkezett a sajátjaként, valamint három másik embertől azzal az indokkal kért kölcsönt, hogy meg kíván vásárolni egy fővárosi lakást. Az ingatlan megvásárlására végül nem került sor.
 
A férfi az átvett összegek tulajdonosait egy ideig hitegette a visszafizetéssel, azonban ezt nem mindenkinek teljesítette. A letétben lévő több mint 140 millióból csak közel 60 milliót, a kölcsönzött 23 millióból pedig csupán 11 millió forintot térített meg önként a büntetőeljárást megelőzően.
 
Az ügyvédet a napokban székesfehérvári otthonában fogták el, majd előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói hatrendbeli sikkasztás bűntett, négyrendbeli csalás bűntett, valamint kétrendbeli ügyvédi visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, érdemi vallomást nem tett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.