Befejezett nyomozás – halálos balesetet okozott

2023. 10. 10., k - 12:18
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy jogosítvánnyal soha nem rendelkező, figyelmetlen férfi elütött egy gyalogost, majd a sorsára hagyta.

Egy 39 éves jászkarajenői férfi személyautóval közlekedett 2022. november 17-én este Tiszajenő irányából Jászkarajenő felé egy közvilágítás nélküli szakaszon.

Az úttesten, a gépkocsivezetővel szemben egy férfi kerékpárt tolt. A járművezető figyelmetlensége miatt későn, féktávolságon belül vette észre a gyalogost, és elütötte. A sofőr kiszállt ugyan a járműből, de rövid időn belül elhagyta a helyszínt úgy, hogy nem győződött meg a balesetet szenvedett férfi állapotáról, nem nyújtott neki segítséget, és sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a történtekről.

A balesetet okozó úgy hajtott el, hogy leesett az autó rendszámtáblája. A helyszínre érkező rendőrök ez alapján azonosították a gépkocsi tulajdonosát, majd megállapították, hogy ki vezette a járművet. A rendőrök azonban hiába keresték a feltételezett elkövetőt, sehol sem találták, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A tettest – akinek egyébként soha nem volt vezetői engedélye – 2022. november 18-án fogták el és állították elő a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozók befejezték a bűnügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.