„Bekapcsolta a tv-t , úgy csinált, mintha szerelt volna”

2022. 08. 25., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy idős asszony ékszereit lopta el az a férfi, akit még a bűncselekmény napján egy szolgálati kutya talált meg. A zuglói nyomozók most befejezték az ellene folytatott eljárást.

Egy 88 éves asszony kért segítséget a zuglói rendőröktől 2022. február 9-én a délutáni órákban, mivel egy férfi ellopta az ékszereit. A sértett elmondta, hogy amikor a vendégét kísérte ki a kapuba, akkor szólította le egy férfi. Megkérdezte tőle, hogy szokott-e lenni áramkimaradás. Mivel az idős nő többször észlelt már ilyen problémát, beengedte az otthonába az állítólagos tévészerelőt.

A bejelentő szerint az ismeretlen férfi bekapcsolta a tévét és úgy csinált, mintha szerelt volna. Mint kiderült, javítás helyett zsebre tette az asszony ékszereit. Amikor ezt a nő észrevette, a szerelő sietősen távozott.

A XIV. kerületi rendőrök a bejelentésre azonnal a helyszínre mentek, majd nemsokkal az eset után a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik szolgálati kutyája, Ikon kiszagolta a feltételezett elkövetőt. A férfit egy közeli házban találták meg.

A 47 éves férfit elfogták, előállították, majd kifosztás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 47 éves férfi ellen folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az Ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.