Besurrant a nyitva felejtett ajtón

2024. 06. 18., k - 12:13
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök pár órán belül elfogták az elkövetőt, és a meglovasított holmik egy részét is megtalálták.

Arra ért haza egy kecskeméti nő június 17-én, hogy az otthonát valaki kipakolta a távollétében. Elsőként az tűnt fel neki, hogy a hátsó ajtó tárva-nyitva van, majd amikor belépett a házba látta, hogy nyoma veszett a tv-jének, a laptopjának, az egyik bőröndjének és egy töltőkábelnek. A tolvajnak nem volt nehéz dolga, ugyanis a sértett mind az ajtót, mind a kaput nyitva felejtette.

Az asszony rögtön értesítette a nyomozókat a történtekről, akik a helyszínre mentek szemlét tartani. A nyomozati munka eredményeként pár órán belül eljutottak az elkövetőhöz, akinek a lakásában megtalálták a tévét és a laptopot. Az elvitt értékeket lefoglalták, majd visszaadták az asszonynak. A rendőrök kihallgatták a 31 éves férfit, aki beismerte a bűnösségét. Beszámolt arról is, hogy nem tervezte el előre a bűncselekményt, akkor döntött így, amikor meglátta az ingatlan egyik nyitott ajtaját. A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették a férfit.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kér mindenkit, hogy könnyelműségével ne segítse az elkövetőket! A lopások megelőzése érdekében távozáskor mindig ellenőrizzék, hogy bezárták-e az ajtókat, becsukták-e az ablakokat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.