Betörő a forró bádogtetőn

2021. 07. 27., k - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök a tűzoltók segítségével hozták le a tetőn bujkáló feltételezett tettest.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint 2021. július 25-én egy XX. kerületi házba és két autószerelő műhelybe tört be.

A nyomozók július 25-én este éppen egy feltört lakásban helyszíneltek, amikor előbb egy riasztó hangjára, majd egy közeli műhely tetején elrejtőzni próbáló férfira figyeltek fel. A feltételezett betörőt elfogták, majd megbilincselése után a fővárosi katasztrófavédők segítségével emelőkosárban hozták le a tetőről.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 31 éves G. Rupert előbb a lakásba tört be a tetőablakon keresztül; onnan számítástechnikai és elektronikai eszközöket, ruhákat és élelmiszert zsákmányolt, amellyel összesen közel 750 ezer forint kárt okozott. Később a közeli műhely tetőablakát feszítette ki, átment a szomszédos helyiségbe is, de ekkor megszólalt a riasztó, ami lebuktatta.

A rendőrök G. Rupertet a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.