Betörők őrizetben

2023. 03. 17., p - 11:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A vármegyeszékhely nyomozói három férfit is őrizetbe vettek tegnap, akik betörések feltételezett elkövetői.

Egy biztonsági cég alkalmazottja értesítette a vármegyeszékhely rendőreit 2023. március 16-án hajnalban, miszerint betört valaki az egyik kecskeméti étterembe. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, gyorsaságuknak hála pedig még az épületben fülön csípték a tolvajt. Kiderült, hogy a szúnyoghálót lefeszítve, a nyitott ablakon keresztül jutott be a férfi a raktárhelyiségbe, majd betörte az ajtót, amin keresztül az éttermi részbe tudott bejutni. Ott kutatni kezdett, a kasszában ekkor 3 millió forint volt, de mivel a rendőrök tetten érték, így ahhoz már nem tudott hozzájutni. A 42 éves férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során az is kiderült, hogy egy másik vagyon elleni bűncselekményért is a férfi lehet a felelős. A gyanú szerint egy üzletben kifeszítette a lemezszekrényt és a több mint másfél milliós tartalmával együtt távozott. Az egyenruhások úgy sejtik, hogy az elkövetőnek társa is volt ezen alkalommal, őt – egy 46 éves férfit – tegnap szintén őrizetbe vették és kihallgatták.

Tegnap egy másik betörőt is megfogtak a kecskeméti rendőrök. A 23 éves helybéli a gyanú szerint az egyik kocsmába ment be 2023. március 15-én hajnalban, ő inkább alkoholos italokat szemelt ki magának. Pár órával később őt is őrizetbe vették az egyenruhások és kihallgatták az esettel kapcsolatban. A 42 éves és 23 éves tolvajnak a letartóztatását is kezdeményezték a rendőrök és vizsgálják, hogy elkövettek-e más bűncselekményeket is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.