Betörők rendőrkézen

2023. 01. 31., k - 14:45
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

A rendőrségre 2023. január 2-án érkezett bejelentés, mely szerint egy szegedi büfébe betörtek, és a kassza tartalmát ellopták. A következő három hétben további három betörés és egy betörés kísérlet is történt a környéken. 
Az adatgyűjtés során egy helybeli 17 éves fiú került a nyomozók látókörébe, aki a gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését beismerte, részletes tényfeltáró vallomást tett. Miközben azonban a fiatal már a rendőrségi fogdában volt, újabb bejelentés érkezett, hogy a belvárosban további három elárusító pavilont törtek fel ismeretlenek. Itt az egyikbe bejutottak, onnan hangszórókat és különböző italokat vittek el, míg két esetben megbontották az épületek oldalát, de be nem tudtak menni. 
A nyomozók megállapították, hogy ezek az esetek is a fiúhoz köthetők, aki még elfogása előtt néhány órával követte el a bűncselekményeket. Kiderült az is, hogy ezúttal bűntársa is volt. A rendőrök a szintén 17 éves fiatalt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.
A Szegedi Rendőrkapitányságon dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A rendőrök mindkét fiatalkorút őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.