Betört és bántalmazott, őrizetbe vették

2022. 02. 12., szo - 07:14
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 25 éves helyi lakost, aki az elmúlt egy hónapban több ingatlanba is betört és bántalmazta élettársát.

Az eljárás adatai szerint a 25 éves férfi 2021. december 31. és 2022. február 4. közötti időszakban összesen három sértett ingatlanába tört be. A terhelt a két ingatlan ajtaját kifeszítette, illetve az ablakot betörte, majd a helyiségeket átkutatta, és onnan alumíniumfelnit, gépkocsialkatrészt, készpénzt lopott el. Egy televíziót is előkészített az ablak alá elhelyezve, de azt elszállítani nem sikerült. A férfi három alkalommal tért vissza az egyik ingatlanba, amelybe a bejárati ajtót kifeszítve jutott be. Ebből az épületből gázpalackot, horganyzott csatornát, több méter kábelt és egyéb használati tárgyakat vitt el.

Megalapozottan gyanúsítható a férfi azzal is, hogy 2022. január 24-én a délutáni órákban salgótarjáni otthonukban szóváltást követően élettársát kályhacsővel, balta nyelével és kézzel többször megütötte, majd az utcán téglával dobálta meg. A nő a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, de tekintettel a bántalmazás módjára és intenzitására, csak a véletlennek volt köszönhető a súlyosabb sérülés elmaradása.

A férfit a rendőrök Salgótarján belterületén elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították, ahol többrendbeli lopás bűncselekmény, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.