Betört és kifosztással próbálkozott

2020. 02. 06., cs - 14:14
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Lopás bűntett, valamint kifosztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy rudabányai 34 éves férfival szemben. A gyanúsított Rudabányán, 2019. október 12-e előtt egy alakalommal a Petőfi utcában található egyik büfé pénztárgépéből pénz lopott, valamint hat esetben a Kossuth utcában található családi házakba, pincékbe tört be, ahonnan szerszámgépeket, ruhaneműket, kerékpárt, babakocsit és mosógépet tulajdonított el. Ezt követően a férfi Kazincbarcikán, az Egressy Béni utcában 2019. október 15-én délután egy nő nyakából egy nyakláncot próbált meg kitépni, mivel ellenállásba ütközött a tette eredménytelenül fejeződött be.

A nyomozók adatgyűjtésük során megállapították az elkövető kilétét, akit a rendőrök - a kifosztás kísérlete után - pár órán belül elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elgázolták

Az M3 autópálya 17-es kilométerszelvényében történt a tragédia.