Bezsákolva

2023. 02. 06., h - 09:20
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi nyomozók tetten érték és elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint zsákszámra lopták ki a ruhákat egy VIII. kerületi plázából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt folytat eljárást két budapesti férfival szemben, akik a gyanú szerint 2023. február 4-én 0 óra 27 perc körül közel félmillió forint értékű ruhaneműt tulajdonítottak el egy józsefvárosi pláza egyik ruhaüzletéből.

A rendelkezésre álló adatok szerint L. András a bolt vagyonőreként két zsákot pakolt tele különféle ruhadarabokkal, majd azokat az üzlethez érkező D. Róbertnek átadta. A két zsákkal távozó férfit a nyomozók a plázából kilépve elfogták, így lopási kár a ruhák lefoglalásával megtérült.

Tíz perccel később L. Andrást is elfogták az üzletben, majd mind a két férfit a kerületi kapitányságra állították elő.

A nyomozás adatai szerint L. András már 2023. január 9. és február 2. között is többször tulajdonított el a divatüzlet árujából hasonló módszerrel, amellyel több mint négymillió forint kárt okozott.

A két férfit a nyomozók lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az 58 éves L. András a terhére rótt bűncselekmények elkövetését csak részben ismerte el, a gyanúsítás miatt panasszal élt. Elmondása szerint korábban ilyen bűncselekményt nem követett el, ám az otthonában tartott kutatás során több zsák ruhát találtak az üzlet címkéjével ellátva. Az 53 éves D. Róbert nem tett vallomást.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.