Bíróság elé állhat

2021. 09. 19., v - 08:22
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát. A nyomozás adatai szerint a 26 éves férfi kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben, a távolsági autóbuszállomáson.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 26 éves gyanúsított 2021. augusztus 21-én 18 óra 15 perc körül Debrecen, Külsővásártéren található távolsági autóbuszállomáson tartózkodott, ahol leült a buszra várakozó sértett mellé, majd pénzt kért tőle. A férfi arra hivatkozott, hogy a pénzből haza szeretne utazni. A nő megsajnálta a férfit, elővette a pénztárcáját, amiből pénzt vett elő, azonban meggondolta magát, és elrakta azt. A sértett ezután kiment a váróteremből, majd összetalálkozott egy ismerősével. A gyanúsított mindkettőjükhöz odament és továbbra is pénzt kért. A nő és a férfi a közelben tartózkodó biztonsági őrhöz indult, ahová a gyanúsított követte őket, a nőt közben meg is fenyegette. A nő pénztárcáját a férfi közben több alkalommal erőszakosan megkísérelte elvenni, de ez sikertelen maradt. A 26 éves férfi ekkor a nőt nagy erővel arcon ütötte. A nő ismerőse a sértett védelmére kelt és a nő elé állt, ekkor a gyanúsított levette a férfi fejéről a sapkát, majd a mellkasáról letépte a headset-jét és közölte, hogy az már az övé. Ekkor a biztonsági őr sietett a segítségükre, melyre a gyanúsított a helyszínről elmenekült a megszerzett értékekkel együtt.

A férfit ezután pár percen belül a kiérkező rendőrök  a Széchenyi utcán elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben rablás bűntett és rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás. A helyi lakost a nyomozók kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.