Bíróság elé állhat

2022. 01. 07., p - 12:49
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

A debreceni rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki 2021. december 15-én az utcán kirabolt egy 79 éves asszonyt. Mint arról hírt adtunk, a gyanúsított Debrecenben a Piac utcán a gyalogos-átkelőhelyen lépett a nő mögé, akinek a válláról letépte a táskát, majd elfutott. A sértett elesett, súlyosan megsérült.

A helyi nyomozók, járőrök és körzeti megbízottak hajtóvadászatot indítottak a férfi felkutatására. Egy közeli kapualjban megtalálták a táskát, valamint szétszórva annak tartalmát, személyes iratokat és értékeket. Egyedül a készpénz hiányzott.

A rendőrök pontos személyleírást szereztek az elkövetőről, ami alapján azonnal a keresésébe kezdtek, és egy órán belül elfogták. A 22 éves hajdúhadházi fiatalt előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Vele szemben rablás, valamint súlyost testi sértés bűntett, továbbá okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Beismerő vallomást tett.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat – bíróság elé állítási javaslattal – a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.