Bíróság-rendőrség-bíróság

2022. 03. 09., sze - 07:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyszínek sorrendisége egy 28 éves ceglédi férfivel függ össze: kővel dobálta a ceglédi bíróságot, a rendőrök a tetthelyről előállították és bíróság elé állítását kezdeményezik.

A bíróság néhány évvel ezelőtt felújított épületének rongálásáról szóló segélyhívás 2022. március 7-én kora este érkezett. A bejelentésre reagáló rendőri egységek a helyszínen tetten érték a kezében épp egy-egy követ tartó férfit. Falhoz állítás, bilincselés, előállítás, majd kihallgatás következett, miközben bűnügyi technikusok érkeztek az épülethez.

A bíróság 8 ablaka sínylette meg a támadást, a helyszín közelében pedig egy szintén megkövezett, parkoló gépkocsira is ki kellett terjeszteni a szemlét. Az összkár meghaladja az 1 millió forintot.

A kihallgató helyiségben időközben kérdésekre adott válaszok jegyzőkönyvezése zajlott. Sz. Zsolt elmondta, frissítő sétára indult késő délután, amikor útja a bíróság felé kanyarodott. Meglátva az épületet elfogta az idegesség, korábban hivatalos döntésről szóló levelet kapott, amivel nem értett egyet és ez felbosszantotta. A Kossuth téren lerakott köveket kezdte felszedni és egymás után zúdította az ablakokra. Az épület mellett parkoló fekete autót sem kímélte, azt gondolta, egy bírósági dolgozóé, ezért a szélvédőket is megsorozta néhány kővel. Pusztító tettének folytatását a riasztott rendőrök akadályozták meg.

Magyarázata szerint mérges az állami szervekre, tettét nem bánta meg és a kár megtérítését sem hajlandó vállalni.

Az őrizetbe vett Sz. Zsolt ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrök kezdeményezték bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.