Bombával fenyegetőzött – most őrizetben van

2021. 11. 30., k - 13:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Győri telefonfülkéből, névtelenül tett fenyegető bejelentéseket a rendőrségre a 29 éves helyi férfi.

Győrben, egy nyilvános telefonfülkéből 2021. november 14-én 1 óra 2 perckor, majd 2021. november 27-én 3 óra 7 perckor hívta fel ismeretlen férfi a rendőrséget azzal, hogy Győr, Ady-város városrészben található emeletes lakóház lépcsőházában bombát rejtett el.

A bejelentést követően a rendőrök mindkét alkalommal azonnal a helyszínre vonultak, és bombakutató kutyák segítségével vizsgálták át a fenyegető által megadott épületet, majd megállapították, hogy ott robbanószerkezetet nem helyeztek el.  

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított, amelynek keretében a nyomozók beazonosították a lehetséges elkövetőt, akit Győrben, a Kodály Zoltán utcában 2021. november 29-én 12 óra 30 perckor elfogtak, és a helyi rendőrkapitányságra előállítottak.

2

A rendőrök K. Elek győri lakost – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a 29 éves férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.