Bombával fenyegette a társasházat

2023. 03. 07., k - 08:22
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai rendőrök két óra alatt őrizetbe vették a tettest, akinél a telefont és a híváshoz használt SIM kártyát is megtalálták.

Március 6-án 19 óra 44 perckor egy ismeretlen férfi felhívta a rendőrséget, hogy Tatabányán a Mártírok úton található egyik tízemeletes lakóház lépcsőházában három bombát rejtett el.

A bejelentést követően a rendőrség, a katasztrófavédelem, és a mentőszolgálat munkatársai is helyszínre vonultak. A rendőrök 33 lakásból összesen 53 személyt helyeztek el egy közeli intézményben, majd a bombakutató egyenruhások, és kutyák vizsgálták át az épületet. Ezzel egyidejűleg a nyomozás is kezdetét vette. A feltételezett elkövető fényképét továbbították a helyszínen intézkedő rendőröknek. Ennek során az elkövető két órán belül a helyszínen beazonosították, majd elfogták.

A rendőrök a 22 éves férfinél megtalálták azt a telefont, amiről a hívást kezdeményezte, ezen kívül még a SIM kártyát is, amit a telefonáláskor használt. A győri lakost előállították és – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető a bűncselekmény elkövetését beismerte, tettét azzal indokolta, hogy munkáltatója nem biztosított részére szállást. A kutatócsoport robbanóanyagot, robbanószert nem talált. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam