Bordélyházakat üzemeltető csoportra csaptak le a rendőrök

2024. 03. 28., cs - 12:29
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több prostituáltnak adott ki Sopronban különböző ingatlanokat egy helyi pár, a bűnös módon szerzett pénzből szépen megéltek.

A soproni rendőrök – a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatal (KR NNI VVH), valamint a Makói Rendőrkapitányság munkatársaival közösen – 2024. március 26-án hajnalban számolták fel azt a Sopronban tevékenykedő bűnözői csoportot, amely prostituáltak elszállásolásával, tevékenységük elősegítésével foglalkozott. A bűnbandát irányító 53 éves férfi, valamint élettársa, egy 50 éves nő a lakásaik bérbeadásából szerzett vagyonból fedezték – viszonylag magas színvonalú – megélhetésüket. Bűnös ténykedésüket mintegy két éve folytatták. Az örömlányok foglalkoztatásában, szállításában a szervezők segítségére volt két taxis, illetve egy soproni férfi is.

A rendőrök elfogták a bűnözői csoport vezetőit és a segítőiket, majd előállították őket a Soproni Rendőrkapitányságra. Az elkövetőknél megtartott kutatások alkalmával a KR NNI VVH munkatársai vagyonvisszaszerzés keretében több tízmilliós értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket és ingatlanokat is.

A gyanúsítottakkal szemben többrendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése, üzletszerűen elkövetett kerítés és prostitúció elősegítése bűntettek miatt járnak el a nyomozók.

A büntetőeljárás keretében a járásbíróság három elkövetőt letartóztatott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.