Bravúros rablás felderítés Újszászon

2023. 05. 18., cs - 12:50
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki rendőrök a bűncselekmény bejelentésétől számított öt órán belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. A gyanúsított tartozásra hivatkozva bántalmazott egy számára ismeretlen férfit az újszászi vasútállomáson.

Egy 31 éves szolnoki lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. május 17-én 18 órát követően az újszászi vasútállomáson területén pénzt kért egy tápiógyörgyei férfitől, aki megtagadta a kérést. A gyanúsított emiatt veréssel fenyegette a sértettet, majd ököllel a vállán megütötte. A bántalmazott ennek hatására 500 forintot adott át  az agresszív jogsértőnek, de kevesellte a pénzt, ezért arcon csapta a sértettet. Időközben odaérkezett a tápiógyörgyei férfi sógora aki, hogy mentse rokonát további 5000 forintot adott át a vélt tartozás fejében a fenyegetőző bűnelkövetőnek. A bűncselekményt az időközben megérkező vonat szakította meg, amire a sértett felszállt és otthonából tette meg feljelentését. 

A szolnoki nyomozók rendelkezésére igen kevés információ állt az ismeretlen elkövetőről, azonban bravúros felderítéssel, a bejelentéstől számított öt órán belül azonosították a 31 éves jászladányi férfit, aki hamarosan a rendőrségi kihallgatóban vallott cselekményéről.

A terheltet rablás bűntett elkövetésével gyanúsítják az egyenruhások. Kihallgatásakor tagadta a bántalmazást. Továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy tartozott neki az általa egyébként nem ismert férfi.  A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.