Budapesti támadások

2023. 10. 09., h - 11:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Három gyanúsított esetében a BRFK befejezte a nyomozást.

Budapesten 2023. február 9. és 11. között összesen öt támadás történt, amelyben kilencen sérültek meg. A sértettek közül négyen súlyos, öten könnyű sérülést szenvedtek.

Az elkövetők áldozataikat ruházatuk alapján választották ki, követték őket és egy általuk alkalmasnak ítélt helyen támadtak rájuk.

A BRFK nyomozói 2023. február 11-én egy gyűlés helyszínének közelében felismertek három feltételezett elkövetőt - egy 29 éves német állampolgárságú férfit, egy 26 éves német és egy 38 éves olasz állampolgárságú nőt - akiket még aznap a VI., Teréz körúton a BRFK rendőrei elfogtak.

A német férfit és az olasz nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, a német nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették őket. A vallomást megtagadták.

A bűncselekménysorozat felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre, amely mindvégig együttműködött és jelenleg is együttműködik a külföldi társhatóságokkal. A nyomozás eredményeként a három gyanúsítotton túl hat feltételezett elkövető azonosítása történt meg, akik ellen elfogatóparancsot adott ki a nyomozó hatóság. További nyolc fő is a nyomozók látókörébe került, akikkel szemben a szükséges nyomozati cselekmények folyamatban vannak.

A nyomozás során a korábbi gyanúsításokat módosították; az olasz állampolgárságú nőt bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, a német állampolgárságú férfit és a szintén német állampolgárságú nőt bűnszervezetben részvétellel gyanúsítja a rendőrség. A vallomástételt az eljárás során mindvégig megtagadták.

A nyomozócsoport a három gyanúsítottal szemben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyben keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.