Bűncselekmények sora

2024. 02. 29., cs - 12:22
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rétsági rendőrök őrizetbe vettek egy 20 éves férfit, aki lopások mellett engedély nélkül vitt el egy gépkocsit is.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele és lopás bűntett, illetve lopás vétség miatt folytat eljárást egy csörögi lakossal szemben.

A férfi február 24-én napközben hazajutása érdekében ideiglenesen szerzett magának egy gépkocsit egy rétsági parkolóban. Szerencséje volt, ugyanis az autóban megtalálta az indítókulcsot, így el is indult Csörög felé. A sejcei elágazónál, Vác közelében, a főút melletti füves területen leparkolt, és átszállt egyik ismerőse kocsijába, aki hazavitte.

Ezt megelőzően 2023 közepén és az év vége felé több lopást is elkövetett Diósjenő településen. Első alkalommal egy pénztárcát vitt el a benne lévő több tízezer forinttal, személyes iratokkal és bankkártyával együtt a Berkenye és Diósjenő között található málnaföldről. Cselekménye után pár hónappal betört egy családi házba, a nyitott ablakon keresztül bemászott a konyhába, és az asztalon lévő tárcából pénzt vett el.

A legnagyobb, több mint 2 millió forint értékben szeptemberben lopott a településről, amikor egy ingatlan műhelyéből nagy értékű szerszámgépekkel, motorfűrészekkel távozott.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai véget vetettek a férfi bűnös ténykedésének, és február 28-án Nógrádon fogták el, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomása után a rendőrök őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.