Bűnszövetségben csaltak, hét gyanúsított került őrizetbe

2022. 07. 20., sze - 11:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítják a tettestársakat, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 19-én – egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán – őrizetbe vettek hat kecskeméti, valamint egy kiskunhalasi lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egyik része – egy négy főből álló család – illegálisan, engedélyek nélkül üzemeltetett egy idősek otthonát a megyeszékhelyen.

Az otthon lakóinak egy részét a csapat szociális munkásként dolgozó tagja – egy 59 éves kiskunhalasi nő – „hajtotta fel” társainak. Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A nyomozók – a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak közreműködésével – a tegnapi napon négy település tizenkét helyszínén csaptak le a társaságra. Mindenhol kutatást tartottak részben további bizonyítékok beszerzése, részben pedig a vagyon-visszaszerzés érdekében. Ez utóbbi tevékenységükben a helyi rendőröket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának munkatársai segítették. Az akcióban részt vett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több osztálya, a megyei Kormányhivatal munkatársai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség és több szakterület igazságügyi szakértője is. A nyomozati cselekmények során nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya előterjesztést tesz a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.