Bűnügyi felügyelet alatt ismét lopott

2023. 01. 18., sze - 13:00
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették azt a 37 éves férfit, aki a bűnügyi felügyelet szabályait megszegve újabb bűncselekményt kísérelt meg elkövetni.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2023. január 16-án 22 óra 39 perckor érkezett bejelentés, miszerint Salgótarján, Baglyasalja városrészben egy lakóház előtt parkoló nyitott állapotban hagyott Ford Transitból egy idegen férfi az akkumulátort kiszaggatva lopást kísérelt meg elkövetni, amit a jármű tulajdonosa észlelt, így a férfi a helyszínről zsákmányát hátrahagyva egy közeli lakóházba menekült.  A bejelentés alapján a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai eljutottak a helyszíntől nem messze lévő családi házhoz, ahol egy bűnügyi felügyelet alatt álló 37 éves férfinak kellett volna tartózkodnia, de az ingatlanban nem volt senki. A korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a bíróság jogerős végzésével bűnügyi felügyelet álló férfi keresésére indult járőrök a közelben egy bokros területen elfogták a sértett által elkövetőként azonosított férfit. Lopás bűncselekmény elkövetés kísérletének megalapozott gyanúja, továbbá a bűnügyi felügyelet szabályainak megszegése miatt az egyenruhások a férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. Kihallgatása során a terhére rótt újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének kísérletét elismerte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.