Buszra kért pénzt, rablás lett belőle

2022. 09. 29., cs - 13:41
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai fogták el azt a 19 éves őrhalmi lakost, aki Balassagyarmaton rabolt ki egy fiatalkorút.

Az őrhalmi lakos 2022. szeptember 20-án a kora délutáni órákban Balassagyarmaton sétált, amikor leszólított egy fiatal fiút és tőle pénzt kért azzal az indokkal, hogy a buszra nincs elég összeg nála. A sértett beszélgetésbe elegyedett a terhelttel, majd részére 500 forintot átadott. Ekkor a 19 éves férfi a pénztárcából további 5000 forint készpénzt vett ki és azzal tovább akart indulni, de a sértett útját állta, ezért őt az őrhalmi lakos megütötte és a pénzzel elfutott.

A balassagyarmati nyomozók a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a férfit rövid időn belül beazonosították és őt a rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a bűncselekmény elkövetése után pár nappal el is fogták. A hatóság tagjai a 19 éves őrhalmi lakost rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.