Buszsofőr hívott segítséget – a feltételezett tettest elfogták a budapesti rendőrök

2021. 01. 13., sze - 15:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Alvó utas mobilját lopta el, a budafoki nyomozók kifosztással gyanúsítják a férfit.

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2021. január 5-én délután egy XXII. kerületi megállóba érkező buszon kivette egy alvó férfi nadrágzsebéből a telefont, pechére az áldozat felébredt. A járművezető az éppen arra közlekedő járőröktől kért segítséget, akik a feltételezett elkövetőt elfogták. Az ellopott mobilt a rendőrök visszaadták tulajdonosának.  

A kifosztás bűntettel gyanúsított 33 éves T. Márkot előállították a XXII. Kerületi Rendőrkapitányságra. Kihallgatását követően őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság január 8-án elrendelt.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!