Csak a kocsiba ne!

2022. 10. 07., p - 12:07
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye, és a burgonya is eltűnt.

Jármű önkényes elvétele és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. október 3-án a kora reggeli órákban a nyitott kertkapun keresztül bement egy sárospataki ingatlan udvarára, ahonnan elvitt egy autót, aminek ajtója nyitva volt, és benne volt az indítókulcs is.

A sértett nem sokkal kocsija eltűnése után tett bejelentést a rendőrségen az esetről. A szakmai protokoll alapján a friss információk eljutottak a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjéhez is, aki Sátoraljaújhelyről tartott szolgálati helyére. Útközben felismerte az ügyben érintett autót, amit a benne lévő utasokkal együtt feltartóztatott kollégái kiérkezéséig.  

A férfiak ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető sofőrnek nincs vezetői engedélye, az autóban a rendőrök lefoglaltak egy korábban ellopott kerékpárt, illetve három üveg szeszes italt, amit nem sokkal azelőtt loptak egy élelmiszerboltból, továbbá eladták a sértett 15 kilogramm krumpliját, amit az autójában tárolt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Csak a kocsiba ne!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne hagyják az indítókulcsot a kocsiban! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.