Csak a szerencse volt vak

2021. 10. 28., cs - 06:48
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A gödöllői rendőrök a legkevésbé sem, amikor egy rutinszerű intézkedést változtattak illegális szerrel kereskedő rajtaütésévé. Az őrizetbe vett 40 éves férfi a gyanú szerint egy ideje már terjesztette a kristályt Bagon.

A helyi erők egy érvényben lévő körözés alapján kopogtattak be a férfi bagi lakásába 2021. október 26-án hajnalban. Az otthon lévő célszemély az együttműködés leghalványabb jelét sem mutatta, folyvást szökési lehetőségeit kutatta. A bilincselés egyértelművé tette ennek kizárását, és már indultak is volna vele a kapitányság előállító helyiségébe, amikor gyanús dolgok kerültek elő a ház egyes részeiből és L. Lajos ruhájából.

A rutinszerű előállítás pillanatok alatt bűnügyi helyszínné lett. Négy digitális mérleget, 203 alufólia pakkokba csomagolt, közel 100 gramm fehér port, 43.000 forintot zacskóztak be a technikusok. A férfi ruhája további közel 400 ezer forintot rejtett. A vegyészszakértő a vizsgált porból előzetesen etil-heptedron vegyületet mutatott ki, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A katinon származékokat tartalmazó kristályos anyag vagy por közismert neve „kristály”. A lefoglalt eszközök és a kiporciózott „anyagok” tovább erősítették a kereskedés gyanúját.

Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében csak annyit mondott, hogy a fehér por nem az övé.

Az őrizetbe vett L. Lajos ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam