Csak kocsikázni akart

2018. 09. 30., v - 08:51
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A karcagi rendőrök őrizetbe vették azt a 15 éves fiút, aki három bűncselekményt és egy szabálysértést is elkövetett, amikor elvitt egy teherautót, mert vezetni szeretett volna.

A Karcagi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, rongálás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kunhegyesi lakos ellen. A 15 éves fiú 2018. szeptember 28-án 23 óra körüli időben egy kunhegyesi telephely udvarára bemászott és az ott parkoló kisteherautóba beült, azt a benne lévő kulccsal beindította. A zárt nagykapu áttörésével – nagy sebességgel a hullámpala ajtónak a gépjárművel nekihajtott – a helyszínt elhagyta. A bejelentést követően járőrök a jármű keresésére indultak, amit rövid időn belül meg is találtak, amint a település utcáin haladt, azonban a sofőr a megkülönböztető jelzés ellenére sem állt meg, csak több kilométerre a helyszíntől tudták csak ellenőrzés alá vonni a gépkocsit és vezetőjét.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök elfogták és a Karcagi Rendőrkapitányságra előállították a helyi fiatalt, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A fiú vallomásában előadta, hogy nem akarta eltulajdonítani a kisteherautót, „csak kocsikázni akart”.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban a vasúti közlekedés az iskolában

A kunszentmiklósi balesethelyszínelő általános iskolásokkal beszélgetett a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről. A legfontosabb téma a vasúti közlekedés biztonsága volt.

 

Derik már biztonságban van

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Termesztett csendélet

Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett.