Csalás miatt kell felelnie

2019. 05. 03., p - 08:57
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 45 éves gyanúsított nyílászárók cseréjét és felújítását vállalta, azonban az előleg átvétele után eltűnt a megrendelők elől.

Egy nő tett feljelentést 2018 októberében a rendőrségen miszerint egy férfit megbízott azzal, hogy a lakásában cserélje ki a nyílászárókat, azonban miután szerződést kötöttek és átadta az előleget, a szakember sem a munkálatokat nem kezdte meg, de még a telefont sem vette fel a megbízójának. A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A hajdúnánási férfi beismerő vallomást tett és a nyomozók megállapították, hogy több hasonló bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható.

A Debreceni Rendőrkapitányság vele szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe vesznek különböző szolgáltatásokat, győződjenek meg az azokat nyújtók megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyeket, vagy tevékenységet jogosító okmányokat! Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével! A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele! Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől!

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.