Csalás miatt nyomoznak a várpalotai rendőrök

2022. 09. 02., p - 14:07
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók eredményes munkájának köszönhetően egy 20 éves férfi került őrizetbe.

Egy 71 éves helyi hölgy tett feljelentést 2022. augusztus elején ismeretlen személy ellen, akivel egy közösségi felületen megismerkedett, majd a bizalmába férkőzve - banki utalással - közel nyolcmillió forint összeget csalt ki tőle.

A sértett a rendőröknek elmondta, hogy közös üzleti projekt ígéretével, valamint párkapcsolat létesítésével ejtette tévedésbe őt egy férfi a közösségi felületen folytatott beszélgetés során.
Az elkövető a hónapokon át tartó online kapcsolatban a hölgyet rávette arra, hogy utaljon a bankszámlájára hét és fél millió forintot meghaladó összeget. Miután ennek eleget tett a sértett, kiderült, hogy csalás áldozatává vált.
A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került a 20 éves budapesti lakos. A férfit a rendőrök elfogták, a Várpalotai Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.  Az elkövető a kicsalt összeg közel felét saját célra használta fel, míg a többit átadta egy társa részére, miután azt a bankból felvette.
A 20 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett - csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, társát még keresik a várpalotai rendőrök. 
A cselekménnyel okozott kár egy része ez idáig megtérült készpénz és értéktárgyak lefoglalásával.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.