Csalás miatt őrizetben az újdonsült barát

2022. 08. 18., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint kölcsönkért, meglopta és előfizetéseket kötött egy idős asszony nevére az a 65 éves férfi, akit az angyalföldi rendőrök elfogtak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. július végén megismerkedett egy idős asszonnyal a XIII. kerületben, az utcán. Beszédbe elegyedtek, ami után az asszonyt annak lakásáig kísérte az újdonsült ismerős. Másnap újra találkoztak, azonban akkor már a lakás küszöbét is átlépte a férfi, aki onnantól kezdve napi rendszerességgel járt fel az idős asszonyhoz. A férfi a nő bizalmába férkőzött és kölcsönöket kért tőle.


Az egyik alkalommal a nő vásárolni indult, de a férfi azt mondta fáradt, ezért egyedül hagyta őt a lakásban. A bizalommal felruházott férfi fáradtsága elmúlt és az egyedüllétet kihasználta. A vásárlásból visszatért asszony a komódjában tartott pénzét megnézte, amiből 300 ezer forint hiányzott. Ezután a férfi a nő nevére vásárolt saját magának mobiltelefon- előfizetéseket.


A sértett feljelentést tett, mely során a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a 65 éves L. Gyulát, akit 2022. augusztus 10-én elfogtak.  A férfit csalás bűntett gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.