Csalás miatt őrizetben az újdonsült barát

2022. 08. 18., cs - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint kölcsönkért, meglopta és előfizetéseket kötött egy idős asszony nevére az a 65 éves férfi, akit az angyalföldi rendőrök elfogtak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. július végén megismerkedett egy idős asszonnyal a XIII. kerületben, az utcán. Beszédbe elegyedtek, ami után az asszonyt annak lakásáig kísérte az újdonsült ismerős. Másnap újra találkoztak, azonban akkor már a lakás küszöbét is átlépte a férfi, aki onnantól kezdve napi rendszerességgel járt fel az idős asszonyhoz. A férfi a nő bizalmába férkőzött és kölcsönöket kért tőle.


Az egyik alkalommal a nő vásárolni indult, de a férfi azt mondta fáradt, ezért egyedül hagyta őt a lakásban. A bizalommal felruházott férfi fáradtsága elmúlt és az egyedüllétet kihasználta. A vásárlásból visszatért asszony a komódjában tartott pénzét megnézte, amiből 300 ezer forint hiányzott. Ezután a férfi a nő nevére vásárolt saját magának mobiltelefon- előfizetéseket.


A sértett feljelentést tett, mely során a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a 65 éves L. Gyulát, akit 2022. augusztus 10-én elfogtak.  A férfit csalás bűntett gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.