Csalássorozat elkövetőjét vették őrizetbe

2023. 02. 07., k - 14:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók 21 bűncselekménnyel gyanúsítják a 18 éves fiatalt.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. február 6-án őrizetbe vettek egy bőcsi lakost, aki a gyanú szerint 2021 tavaszától kezdődően legalább 21 embert károsított meg. A férfi különböző internetes oldalakon gyermekkönyveket, játékkonzolt hirdetett eladásra. A reménybeli vevők a vételárat előre elutalták, ám ezt követően a kifizetett termékeket soha nem kapták meg, a hirdető pedig elérhetetlenné vált. Kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetője a csalások időpontjában még nem töltötte be a 18. életévét.

A fiúnak gyaníthatóan volt egy bűntársa is, aki néhány csalás elkövetésében részt vett. A szintén 18 éves fiatalt kihallgatták, ő jelenleg szabadlábon védekezik.

A bőcsi gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy megkárosították az embereket. Azt mondta, hogy könnyű pénzkereseti lehetőségnek tűnt ez a csalási forma.

 

Az online vásárlás előnyökkel jár, hiszen nem kell a boltban sorba állni, hosszasan válogatni. Az egyes termékek jellemzői az internetes felületeken jobban ellenőrizhetőek, összehasonlíthatóak. A netes vásárlásnak azonban vannak hátrányai is. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata egy széles körű, szinte mindenre kiterjedő tájékoztatót készített a témával kapcsolatban, amely az alábbi linken érhető el:

 https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-biztonsag/biztonsagos-vasarlas

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri azokat, akik bizonytalanok, esetleg még tájékozatlanok az online térben történő vásárlás rejtelmeit illetően, hogy olvassák el a tudnivalókat, és fogadják meg a rendőrség tanácsait!

… hogy ne váljon csalás áldozatává!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.

 

Kereste a bajt – őrizetbe vették

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.