Cseh betörők rendőrkézen

2017. 11. 22., sze - 12:18
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatón ismertette a nyomozás részleteit.

Az eljárás adatai szerint a 43 éves N. Jirji és a 32 éves C. Jaroslav 2017. október és november között nyolc veszprémi és három pápai lakásba tört be, azokból elsősorban arany ékszereket, illetőleg karórát, készpénzt loptak el.

Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vagyon- és Gazdaságvédelmi Alosztályának vezetője 2017. november 22-én sajtótájékoztatón ismertette a nyomozás részleteit.

A pápai betöréseket követően összehangolt rendőri akció keretében 2017. november 15-én fogták el a cseh állampolgárokat, akik Pápát elhagyva Győr irányába indultak. A sikeres felderítésben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, az elfogásban pedig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, az Ajkai Rendőrkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság is részt vett.

A három megyét érintő betöréssorozat gyanúsítottjait előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket 23 rendbeli, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt. A lopással okozott kár 9 millió forint, a rongálással okozott kár meghaladja a 2 millió forintot.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. november 17-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.