Cukorka és szódabikarbóna: újabb kamudrogos Erzsébetvárosban

2023. 04. 25., k - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Civil ruhás rendőröknek próbált kokainnak mondott port eladni egy férfi a VII. kerületben. Amikor a nyomozók igazolták magukat, akkor már azt állította, hogy csak szódabikarbóna volt nála. Csalás miatt indult ellene eljárás, de a lefoglalt anyagokat azért bevizsgáltatják.

Két civil ruhás nyomozót szólított meg egy férfi 2023. április 19-én 19 óra körül Budapest VII. kerületében, a Dob utcában. Harmincezer forintért kínált nekik egy adag fehér port, amiről azt mondta, hogy kokain. A rendőrök elővették igazolványaikat, mire a fiatalember már úgy gondolta, hogy csak szódabikarbóna van nála. Átvizsgálták a ruháját, és a néhány gramm fehér poron kívül pár darab maci formájú rágótabletta is előkerült – utóbbiakról azt állította, hogy cukorka.

A 23 éves V. Bélát a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Beismerő vallomásában elmondta, hogy a kamudrog eladásával kis befektetés mellett próbált nagy haszonra szert tenni. A gyorsteszt azt mutatta ki, hogy a férfi korábban marihuánát fogyasztott, emiatt külön eljárás indul. A lefoglalt anyagok vizsgálatára vegyészszakértőt rendelnek ki, hogy megállapítsa: valóban nem kábítószerről van szó.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.