Derik már biztonságban van

2022. 09. 29., cs - 11:01
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy állatvédelmi alapítvány feljelentése alapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves törökszentmiklósi lakos lakóházának portáján a német dog kutyáját egy 5 méter hosszú láncon tartotta. A szemle során jelenlévő állatorvos megállapította, hogy a láncon tartás miatt a kutya senyves állapotba került, testén felfekvések keletkeztek, nyakán körkörösen kiterjedt hámsérülés és nyílt seb volt látható. A kutyus erősen alultáplált, gerince, bordája, lapockája, medencéje kilátszott.

A feltételezett elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte a terhére rótt cselekményt, kijelentette, nem is tart igényt a kutyusra.

Az állatvédelmi alapítvány befogadta Deriket, aki gyógyulását követően remélhetőleg hamarosan gondos és felelős gazdihoz kerül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.