Dohánybolti betörők rendőrkézen

2022. 12. 09., p - 13:15
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Pár órán belül elfogták a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói a 20 éves helybéli lakost és 18 éves társát.

Riasztó ébresztette egy kiskunhalasi dohánybolt tulajdonosát 2022. december 7-én éjszaka, mivel betörésről érkezett jelzés a telefonjára. Az asszony azonnal az üzletéhez sietett, aminek az ablakát betörve találta. A történtekről értesítette a település rendőreit, akik a helyszínre vonultak. Kiderült, hogy az illetéktelen behatolók elvittek 2 karton cigarettát, valamint elemeltek a kasszából 100.000 forintot.

A nyomozók elemezték a dohánybolt kamerájának felvételét, amin jól látszódott, hogy egy férfi tört be a boltba, miközben társa az utcán kémlelve biztosította a zavartalan ténykedését. Egyiküket azonnal beazonosították, a másik azonban kapucnit viselt és folyamatosan takarta arcát. Azonban ő sem tudott túljárni a rendőrök eszén, és pár óra múlva a duó mindkét tagjának a kezére bilincs került. Gyanúsítotti kihallgatásukon a 20 éves tolvaj bevallotta, hogy ő buzdította 18 éves társát a bűncselekmény elkövetésére, mivel elfogyott a pénzük alkoholra. A lopott összegből szeszes italt vásároltak, a cigarettát pedig elszívták az éjszaka során. A rendőrök találtak a férfinál 32.000 forintot, amit lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának. A nyomozók vizsgálják, hogy a páros elkövetett-e más bűncselekményeket is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.