Drog az urnák között (III.) befejező rész

2022. 11. 23., sze - 05:21
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tamási rendőrök befejezték annak a triónak az ügyét, akik a budapesti dílertől beszerzett kábítószert urnák közé rejtve szállították.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy korábbi lopás miatt tartottak kutatást még 2020. december 18-án egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában, ahol a rendőrök többfajta – tablettákat, zöld növényi törmeléket – kábítószergyanús anyagot találtak. Azokról szakértő megállapította, hogy kábítószerek.

A nyomozóknak információjuk volt arra, hogy a 65 éves vállalkozó drogok terjesztésével is foglalkozik, ezért további adatgyűjtésbe kezdtek. A rendőrök 2021. november 24-én a késő esti órákban Tamásiban elfogták a férfit, akinek kisteherautójában – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak és kábítószerkereső kutyájának segítségével – az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták,  és több hónapig börtönben volt.

A Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálták azt is, hogy az ügyben mások érintettek-e, továbbá, hogy a 65 éves férfinak voltak-e segítői a drogok terjesztésében. A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján 2021. december 16-án Budapesten, otthona közelében elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje. A férfi ruházatában több mint 600.000 forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban többfajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

kép

Az ügyben több mint 20 fogyasztót is kihallgattak.  Az eljárás során kiderült, hogy a kábítószer terjesztésében a 65 éves férfi felesége is részt vett. Az is bebizonyosodott, hogy a házaspár fogyasztotta is a drogot.

A tamási rendőrök a budapesti dílerrel és a helyi párral szemben is befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal számos bűncselekmény elkövetése miatt megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.