Droggal kereskedtek Nagyecseden

2022. 10. 05., sze - 08:33
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi nyomozók az elfogáskor fél kilónyi kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást R. Gy. 40 éves és K. T. 28 éves nagyecsedi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi és a nő közösen árusítottak kábítószert a lakókörnyezetükben élő vevőik számára annak érdekében, hogy anyagi haszonra tegyenek szert. A férfi az általa nagyobb mennyiségben beszerzett amfetamin hatóanyagú kábítószert a nőhöz vitte, aki a vásárlók számára kisebb adagokba kimérte, és csomagolta. A tiltott szer értékesítéséből származó bevételen megosztoztak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Mátészalkai Rendőrkapitányság nyomozói 2022. október 4-én Nagyecseden intézkedés alá vonták R. Gy.-t. A rendőrök a férfi gépkocsijából 513,11 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le, amely az alkalmazott gyorsteszt alapján amfetamin hatóanyagot tartalmazó kábítószer.

A nyomozók a férfit és a nőt a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. R. Gy.-t őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg társa K. T. a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.