Drogszállítmányt kapcsolt le a NAV és az NNI

2024. 05. 02., cs - 07:30
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Közel 20 kg marihuána lapult egy Madridban feladott és Budapestre érkezett küldeményben. A címzettet a nyomozók elfogták, és további kétbőröndnyi drogot találtak nála. Így már közel fél mázsa kábítószerrel kell elszámolnia. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatósága április 24-én jelezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának (KR NNI), hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Spanyolországból érkezett földi szállítmányt ellenőriztek, aminek során drogot találtak. A küldemény három csomagjának mindegyike zöld növényi törmeléket rejtett. Az össztömege pedig közel 20 kg-ot nyomott. Az igazságügyi vegyész szakértő előzetes véleménye szerint az anyag marihuána.

Így az NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói azonnal akcióba is lendültek, hogy minél hamarabb kiderítsék és elfogják a küldemény címzettjét. A gyors reagálás meg is hozta az eredményt, pár óra elteltével már kattant is a bilincs egy 26 éves budapesti férfi kezén. B. Gábor autójában a rendőrök találtak további két bőröndöt, amikben összesen 25 vákuumcsomagban több mint 30 kg marihuána lapult.   

Amikor a férfi lakását a nyomozók átkutatták, ott további kábítószereket, illetve mérlegeket, mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak, de még kriptovalutákkal kapcsolatos iratokat és eszközöket is. Ezeket a reptéren és az autóban talált mintegy fél mázsa droggal együtt szintén lefoglalták.

A budapesti férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a bíróság el is rendelt.

Az NNI kábítószer bűnözés elleni nyomozói tovább folytatják a nyomozást annak érdekében, hogy kiderítsék, a szállítmány kitől érkezett, illetve B. Gábor a drogot kinek akarta eladni.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.