Dunaújvárosi katalizátortolvajok rendőrkézen

2020. 11. 19., cs - 07:14
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vették azt a négy férfit, akik a gyanú szerint egy hónap alatt több mint tíz személygépkocsi katalizátorát lopták el.

A dunaújvárosi rendőrök 2020. november 17-én 23 óra 5 perckor Dunaújvárosban ellenőriztek egy autót, és az abban tartózkodó fiatalokat, akikkel szemben két órával korábban a kijárási tilalom megszegése miatt helyszíni bírságot szabtak ki. Az igazoltatás és járműátvizsgálás során az egyenruhások a gépkocsi utasterében immár egy levágott katalizátorra és a katalizátor eltávolításához szükséges eszközökre is felfigyeltek. Kiderült, hogy a személygépkocsiban utazók közül hárman nem sokkal korábban Dunaújvárosban, a Weiner Tibor körúton parkolt autó katalizátorát levágták és eltulajdonították, amíg negyedik társuk a közelben kocsiban ülve és figyelve biztosította cselekményüket.

A rendőrök az elkövetőket elfogták, és a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók megállapították, hogy a társaság nemcsak az elfogás estéjén, hanem egy hónapon belül számos alkalommal követett el a város különböző utcáin, terein hasonló bűncselekményeket. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 18 éves ráckeresztúri, a szintén 18 éves és 21 éves ercsi, valamint a 25 éves százhalombattai lakosokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.