Egy 15 éves lány és egy 20 éves fiú őrizetben

2023. 03. 10., p - 12:32
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök kifosztásokkal és lopással gyanúsítanak két győri fiatalt, akik idősebb női sértetteknek a táskájukat és egy fiatalember pénztárcáját tulajdonították el.

A 15 éves lány és a 20 éves fiú először 2023. március 3-án 18 óra 40 perc körül Győrben, a Káptalandombon a segédeszközzel közlekedő 83 éves nő jobb kezéből hátulról kitépték a táskáját. Az idős hölgyet úgy elrántották, hogy ő elvesztette egyensúlyát, az úttestre esett, a feje és a keze súlyosan sérült. Ekkor a két fiatal a táskával együtt iratokat, és 38.000 forint készpénzt lopott el.

A cselekmények folytatódtak 2023. március 5-én a hajnali órákban, amikor is 4 óra előtt Győrben, a Városháza térnél egy gyalogló 29 éves férfi combját hátulról a 20 éves gyanúsított megrúgta, aki emiatt térdre rogyott. A földre esett sértett nadrágjának zsebéből a pénztárcája kiesett, ezt az elkövető azonnal felvette és elfutott a helyszínről. A tárcában igazolványokon kívül 30.000 forint volt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 7-én 14 órakor érkezett a lakossági bejelentés, miszerint Győrben, a Dózsa György rakpart utcájában egy 20 év körüli fiú egy idősebb nőnek a kezéből kitépte a táskáját, és azzal elfutott. A bejelentést követően a helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a 77 éves győri asszony bal kezéből a retiküljét nagy erővel kitépte az elkövető. A idősebb nő a cselekmények során elesett és keze súlyosan megsérült. A táskával együtt iratokat, és 175.000 forint készpénzt sikerült eltulajdonítani a fiatalembernek.

A Győri Rendőrkapitányságon az ismeretlen elkövető beazonosítása, a bűncselekmények megszüntetése érdekében nyomozást indítottak.

A nyomozás során a győri rendőrök részletes és folyamatos adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként gyorsan látókörükbe került a 20 éves helybéli férfi, és társtettesként a fiatalkorú lány, aki mindhárom bűncselekmény elkövetésekor jelen volt a fiúval.

A két fiatalt végül 2023. március 9-én 11 óra körül Győrben, a Lazaret utcában igazoltatták és fogták el a rendőrök. A helyi rendőrkapitányságra történő előállításukat követően a nyomozók kifosztás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a két fiatal személyt – őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, esetükben 2023. március 10-én előterjesztést tettek az illetékes járási ügyészség felé letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.