Egy asszony miatt 2.0

2022. 02. 13., v - 11:25
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét és három újabb gépkocsi feltörése után megint elfogták a rendőrök azt a 32 éves pomázi férfit, aki korábban letette a nagyesküt, hogy soha többet nem csinál hasonlót. A bíróság most letartóztatta.

Korábbi bűnös ténykedéseiről már hírt adtunk, akkor ígéretet tett kihallgatójának, nem fog többé olyat csinálni. A rendőrök öt gépkocsi feltörése és egy betörés miatt tettek fel neki kérdéseket, miután 2022. január 24-én menekülés közben elfogták. Vallomásában egy nő miatt félresiklott életéről beszélt. Legutóbbi, a 2022. február 9-i elfogását követő kihallgatáson már nem volt annyira beszédes, megtagadta a vallomástételt.

Ettől függetlenül a szentendrei nyomozók három újabb lopással gyanúsították meg. Egy kocsiból kabátot, egy másikból két láncfűrészt, a harmadik helyszínen feltört gépkocsiból napszemüveget és bicskát vitt el. A lopási kár 360 ezer forintra rúg, a rongálásokkal közel ugyanekkora összegű kárt okozott.

Jegyzőkönyvön kívül alkudozni próbált a rendőrökkel, mondván, ha nem veszik őrizetbe, minden lopott holmit visszaad, és végérvényesen felhagy a lopásokkal. Alkupozíció híján őrizetbe került, a bíróság pedig azóta letartóztatta.

A 32 éves, állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.