Egy fának és egy kerítésnek is nekiment autójával az ittas sofőr, a rendőrök eljárást indítottak ellene

2022. 09. 23., p - 09:48
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy 25 éves tapolcai lakos 2022. május 29-én a hajnali órában a 77-es számú főúton közlekedett személygépkocsijával, Hegyesd felől tartott Tapolca irányába. Haladása során elvesztette uralmát a jármű felett, melynek következtében egy kanyarban letért az úttestről. Ezután egy jelölőbóján áthajtva egy árokszéli fának csapódott, majd egy kerítésnek is nekiütközött. A sofőr a baleset után gépjárművét hátrahagyva távozott a helyszínről. A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, és azonosították a sofőrt, akit nem sokkal később a lakcímén igazoltattak. Mivel a férfinél felmerült az ittasság gyanúja, az egyenruhások mintavétel céljából előállították. A szakértői vizsgálat is megállapította, hogy a járművezető szervezetében a baleset időpontjában szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A 25 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, és ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

baleset


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!