Egy igazi csapatmunka eredménye – két órán belül elfogták a gyújtogatót

2022. 02. 07., h - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Tevékenység-irányítási Központ egyik ügyeletesének tűnt fel a két tűzeset közötti hasonlóság; elvezette a járőröket a feltételezett elkövetőhöz.

Hat perc különbséggel érkezett két bejelentés is egy-egy tűzesetről 2022. február 4-én éjszaka a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. Az első egy a Budapest XIV. kerületében, a Francia úton kigyulladt autóról, míg a második egy Kerepesi úton lévő gyógyszertárról szólt, aminek az ablakát egy ismeretlen személy kővel betörte, majd oda égő papírzacskót dobott be.

A kigyulladt autót a tűzoltók eloltották, a tűzvizsgáló pedig megállapította, hogy azt szándékosan gyújtották fel. A gyógyszertár szerencsére nem gyulladt ki, mivel az oda bedobott papír gyorsan elégett.

A hívásokat fogadó és a rendőröket irányító ügyeletesnek feltűnt a két eset közötti hasonlóság, így a második bűncselekményt bejelentő állampolgárral folyamatosan tartotta a kapcsolatot, és a tőle kapott személyleírást továbbította a főváros területén járőröző összes kollégájának.

Az ügyeletes, Nagy József r. zászlós és a budapesti rendőrök közös munkájának köszönhetően az első tűzesetet követő 2 órán belül az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél egy villamosmegállóban a BRFK Közrendvédelmi Főosztály munkatársai elfogták R. Sándort.

A nyomozók a 48 éves férfit előállítását követően rongálás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.