Egy igazi csapatmunka eredménye – két órán belül elfogták a gyújtogatót

2022. 02. 07., h - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Tevékenység-irányítási Központ egyik ügyeletesének tűnt fel a két tűzeset közötti hasonlóság; elvezette a járőröket a feltételezett elkövetőhöz.

Hat perc különbséggel érkezett két bejelentés is egy-egy tűzesetről 2022. február 4-én éjszaka a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. Az első egy a Budapest XIV. kerületében, a Francia úton kigyulladt autóról, míg a második egy Kerepesi úton lévő gyógyszertárról szólt, aminek az ablakát egy ismeretlen személy kővel betörte, majd oda égő papírzacskót dobott be.

A kigyulladt autót a tűzoltók eloltották, a tűzvizsgáló pedig megállapította, hogy azt szándékosan gyújtották fel. A gyógyszertár szerencsére nem gyulladt ki, mivel az oda bedobott papír gyorsan elégett.

A hívásokat fogadó és a rendőröket irányító ügyeletesnek feltűnt a két eset közötti hasonlóság, így a második bűncselekményt bejelentő állampolgárral folyamatosan tartotta a kapcsolatot, és a tőle kapott személyleírást továbbította a főváros területén járőröző összes kollégájának.

Az ügyeletes, Nagy József r. zászlós és a budapesti rendőrök közös munkájának köszönhetően az első tűzesetet követő 2 órán belül az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél egy villamosmegállóban a BRFK Közrendvédelmi Főosztály munkatársai elfogták R. Sándort.

A nyomozók a 48 éves férfit előállítását követően rongálás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Ki lehet?

Ha tudja jelentkezzen! Lopással gyanúsítható, a ráckevei rendőrök keresik.