Egy járőrautónyi petárdát foglaltak le a józsefvárosi rendőrök

2020. 12. 14., h - 15:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal jelzése alapján három embert állítottak elő, akik engedély nélkül árultak pirotechnikai eszközöket.

Egy budapesti piachoz kértek rendőri intézkedést 2020. december 11-én a NAV munkatársai, akik pirotechnikai eszközöket árusítókra lettek figyelmesek. A pénzügyőrök a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei igazoltatták a budapesti K. Lászlót, aki vonakodva ugyan, de elismerte, hogy a parkolóban álló kocsit ő használja. Bár a slusszkulcsot a rendőrök érkezését látva eldugta, végül az is előkerült.

Az intézkedés során még egy pirotechnikai eszközökkel megrakott autót találtak, az abból árusító férfit és nőt szintén igazoltatták. A két járműből annyi petárdát és tűzijátékot foglaltak le, hogy a rendőrök alig tudták bepakolni a járőrkocsiba.​

Az engedély nélküli árusokat előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult ellenük.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.